Carpentry

Wooden Garden Pergola

Here's something a little different. This garden had recently been landscaped, but the wooden pergola had been put-together with undersized and untreated timber, which warped after just a few weeks. We replaced the warped timber with much larger pressure treated & graded timber more suited to its purpose. We also braced each corner with matching timber and re-enforced the original posts with stainless steel bolts.The finished pergola provides a beautiful and functional garden focal point and seating area, suitable...

Smart Kitchen RGB LED Lighting

One of our favourite kitchen refits, this 1950s galley kitchen was opened-up to create a large kitchen & dining area, with discreet appliances including a waste disposal unit and dishwasher. The unique rainbow style RGB lighting is achieved using a combination of addressable LEDs driven using our own Raspberry Pi based controller board, and Philips Hue.The room is finished with a commercial grade laminate floor, oak veneer fire doors and staged with bespoke copper blinds, matching the copper accent...

End-Terraced Loft Conversion

This converted loft in a gable-end late 19th century terrace is an excellent example of the possibilities of even the smallest roof spaces. Even with the limited height, the new space creates a cosy bedroom area and makes optimal use out of a previously wasted storage space.The loft is split into two sections, the main room and a full-length "crawl-in" storage area. There is also extra storage space in one of the eave sections. The client was very keen to create...

Loft Conversion + Bespoke Staircase

This converted loft in a late 19th century mid-terrace is an excellent example of the possibilities of even the smallest roof spaces. Even with the limited height, the new space creates a cosy bedroom area and makes optimal use out of a previously wasted storage space.As part of the loft-conversion, we also relocated the door to the 1st floor bathroom to allow for a larger rear bedroom. A new landing area was created by partitioning the large front bedroom instead. This...